Συστηματα Αντιθετου Κολυμβησης

Συστηματα Αντιθετου Κολυμβησης

Εάν δεν μπορούμε να έχουμε μια πισίνα μεγάλων διαστάσεων, μπορούμε να έχουμε αντίθετη κολύμβηση.

Υπάρχει διαφορά μεταξύ ενός σημειακού συστήματος αντιθέτου κολύμβησης και ενός που προσφέρει έξοδο νερού μεγάλης επιφάνειας

Δείτε από την αρχή κατασκευής της πισίνας τις προϋποθέσεις εγκατάστασης τέτοιων συστημάτων

Αναρωτηθείτε ποιες είναι οι πραγματικές απαιτήσεις σας από ένα σύστημα αντίθετης κολύμβησης πριν αποφασίσετε.

Η αντίθετη κολύμβηση, είναι ένα μηχάνημα που δημιουργεί αντίσταση στην κολύμβηση και που δίνει τη δυνατότητα στον κολυμβητή να κολυμπά και να είναι συνεχώς στην ίδια θέση. Αυτό επιτυγχάνεται είτε δημιουργώντας επιταχυνόμενη ροή νερού που συναντά τον κολυμβητή είτε δια μέσου μιας ζώνης αντίστασης.

Η αντίθετη κολύμβηση, όπως επικράτησε να λέγονται συστήματα αυτά, διακρίνονται σε δύο κατηγορίες.
Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν εκείνα τα συστήματα που αποτελούνται από μια αντλία μεγάλης σχετικά ισχύος που παράγει δια μέσου ειδικών στομίων ρεύμα νερού αναμειγμένου με αέρα (που ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο την ισχύ του). Τα συστήματα αυτά προκαλούν όμως κάποια αναταραχή του νερού και μη φυσικό περιβάλλον κολύμβησης.
Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν τα συστήματα που παράγουν ένα υδάτινο ρεύμα μέσω της περιστροφής μια φτερωτής που κινείται με τη βοήθεια υδραυλικού μοτέρ και τα οποία παράγουν πολύ ισχυρότερα ρεύματα νερού πολύ πιο ομαλά και χωρίς αναταράξεις.

Οι ζώνες αντίστασης δεν έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με την αντίθετη κολύμβηση Δεν χρειάζονται ηλεκτρική ενέργεια ούτε υδραυλική, Χρησιμοποιούν ένα εύκαμπτο ιμάντα για να συγκρατούν τον κολυμβητή στη ίδια θέση κατά τη διάρκεια της κολύμβησης. Προσφέρουν παρόμοια αίσθηση με τα συστήματα αντιθέτου κολύμβησης.

Σημειακά συστήματα παραγωγής υδάτινου ρεύματος

Τα συνήθη συστήματα αυτού του τύπου παράγουν υδάτινα ρεύματα στη πισίνα με τη βοήθεια μιας ισχυρής αντλίας και ενός προσώπου εξόδου του νερού που είναι εφοδιασμένο με ένα ειδικό στόμιο νερού. Κύριο χαρακτηριστικό των συστημάτων αυτού του τύπου είναι ότι η παραγωγή του υδάτινου ρεύματος είναι σημειακή ( έξοδος νερού από ένα σημείο ή δύο που όμως είναι σε κοντινή θέση με το πρώτο) και η ισχύς του ενισχύεται σημαντικά με την προσθήκη αναρροφούμενου αέρα. Ο συνδυασμός αυτών των δύο χαρακτηριστικών προσφέρει ένα αρκετά ισχυρό ρεύμα νερού αλλά δεν είναι ήρεμο και προκαλεί στροβιλισμούς στο νερό που κάνει την αντίθετη κολύμβηση αρκετά δύσκολη.

Τα σημειακά συστήματα παραγωγής υδάτινου ρεύματος αποτελούνται από :
Μία αντλία που η ισχύς της καθορίζεται από την ικανότητα ροής του στομίου εξόδου του νερού (είναι ο λόγος που έχουν περιορισμένη ισχύ).
Από ένα πρόσωπο εξόδου του νερού που έχει και το στόμιο εξόδου, με δυνατότητες ρύθμισης του αέρα που τροφοδοτείται στη ροή του νερού και που αυξάνει την ισχύ του
Από τα απαραίτητα υδραυλικά δίκτυα ένωσης αντλίας και προσώπου- Το ηλεκτρικό πίνακα προστασίας και το αεροπνευματικό μπουτόν εντολής έναρξης-διακοπής.

RIVER GYM

Το River Gym είναι ένα σύστημα που παράγει ένα υδάτινο ρεύμα ήρεμο, χωρίς αναταράξεις αλλά αφάνταστα δυνατό (στη μέγιστη ισχύ του) που προσφέρει τη δυνατότητα άσκησης δια μέσου της αντιθέτου κολύμβησης.
Η έξοδος του νερού γίνεται από μια επιφάνεια περίπου 50 χ 50cm που αυξάνει την απόδοση του, καθώς αγκαλιάζει το σώμα του κολυμβητή, σαν ένα ποτάμι. Το χαρακτηριστικό αυτό του επιτρέπει να χρησιμοποιηθεί και σαν αντίθετο ρεύμα για περπάτημα, για αεροβική γυμναστική και για ασκήσεις ανακούφισης.

Το River Gym αποτελείται :
– Από την μονάδα παραγωγής της απαραίτητης υδραυλικής ισχύος
– Aπό το σύστημα υδραυλικών σωληνώσεων υψηλής πίεσης που μεταφέρει την υδραυλική Ισχύ στη μονάδα δημιουργίας του υδάτινου ρεύματος
– Την μονάδα δημιουργίας του υδάτινου ρεύματος που αποτελείται από μια περιστρεφόμενη φτερωτή μέσω της τροφοδοτούμενης σε αυτή υδραυλικής ισχύος η οποία και παράγει το επιθυμητό υδάτινο ρεύμα.

Βασικά πλεονεκτήματα του συστήματος είναι:

Η Τεράστια ισχύς του (περίπου 1100 m3/h)
H Μεγάλη επιφάνεια εξόδου του νερού (50Χ50 cm)
Η Δυνατότητα τοποθέτησης της μονάδας παραγωγής ισχύος σε άλλο χώρο μακριά από τη πισίνα.
Η Δυνατότητα ενός ήρεμου υδάτινου ρεύματος ελεγχόμενης ισχύος.

Open chat
💬 Χρειαζεστε Βοηθεια ? Μπορω να Βοηθησω
Γεια σας 👋
Πως Μπορω να Βοηθησω ?
Καλεστε μας Τωρα.... Ειναι ΔΩΡΕΑΝ